Skip to main content

Ik ben Kabouter Fluitenkruid

Ik woon in het bos in een heel klein huisje, een echt kabouterhuisje dat gemaakt is in een oude holle boom. Je snapt wel dat het voor zo’n kleine kabouter gevaarlijk is om zich te mengen tussen de grote mensen, daarom wordt ik groot als ik naar de grote mensen ga en lijk ik zelfs op hen. Natuurlijk ben ik evengoed die kabouter Fluitenkruid die heel veel houdt van de natuur. Van de bomen, van de bloemen , van de vogels en van alle dieren. Het meeste houd ik geloof ik wel van het mos. Het is zo zacht en zo mooi. Kijk er maar eens naar door een vergrootglas. 

Ook houd ik heel veel van muziek. Ik zing graag liedjes. Liedjes over alles wat ik beleef in de natuur. En de dieren, die luisteren en zingen met me mee in hun eigen dierentaal en ze maken de mooiste geluiden. Denk maar eens aan de mooie roffel van de specht of aan de klap die de bever maakt met zijn staart op het water. Oh en alle vogels die zo mooi zingen, vooral  als het voorjaar aanbreekt.  Oh en als ik dan de eerste zwaluw zie en de roep van de koekoek weer hoor, dan ben ik zo blij, zo blij, dat ik begin te jubelen en te zingen.

Natuurlijk wil ik ook graag samen met jou zingen. Daarom zoek ik de mensen vaak op. Samen gaan we op pad om te kijken en te luisteren naar de natuur en om muziek te maken. Soms maken we zelfs een heel orkest met allerlei vreemde en leuke muziekinstrumenten. Instrumenten die je misschien nog nooit hebt gezien of gehoord. Als muziekkabouter vind ik het ook fantastisch om muziek te maken op voorwerpen uit de natuur. Heb je zin om kennis te maken? Dat kan natuurlijk, want ik zit al op je te wachten. 

Speel  en zing mee met het grote kabouterorkest en geniet van de natuur. Kom zingen, spelen, ruiken, kijken, voelen, horen, kom, ja kom beleven.